Pieter Koorn, pionier van het jeugdzeilen!

Jonge mensen interesseren voor het zeilen op zee: dat is en was de passie van Pieter. Hij zag al jaren geleden de noodzaak om voor verjonging te zorgen in onze club, maar dan wel met enthousiaste zeilers in spe. Hij nam het initiatief om het jeugdzeilen op te zetten en wat heeft hij dat grondig gedaan. Er werden bootjes aangeschaft (deels gesponsord), ze werden vanzelfsprekend van en naar het strand gebracht en hij
zorgde voor de opbouw. Maar daarmee ben je er niet: werven van jonge mensen, zorgen voor een goed instructieboekje en een opbouw van lesdagen: een ware docent!

Dan de dagen zelf: de instructie en de begeleiding van de jonge zeilers was zijn lust en zijn leven. Een klein team zorgde voor de uitvoering van de instructiedagen, waarbij de koffie en cake bij de start van de dag, de stemming altijd positief maakte.

Dit jaar zijn onze fraaie jeugdbootjes niet gebruikt door jonge zeilers. Helaas waren er te weinig aanmeldingen. Gelukkig heeft Rick de Waard zich gemeld om het jeugdzeilen voort te zetten. Volgend jaar weer jeugdzeilen op onze club!

Voor al het werk dat Pieter heeft gedaan is een diepe buiging op zijn plaats: met zulke
vrijwilligers is de toekomst van onze botenclub verzekerd!

Jur Zandbergen

Pieter Koorn Pieter Koorn