Afgelopen zaterdag voeren we met (slechts) twee bootjes richting het “achterschip” wat op 6,5km uit de kant ligt. Direct werden er op en vooral rond dit wrakje mooie makrelen gevangen. Dat viste dus heel relaxt, je hoefde niet exact over het wrak te driften, de makrelen zaten er tot meer dan honderd meter omheen.
Op zee alles schoongemaakt en in het meegebrachte scherfijs gelegd. Op strand later de te roken exemplaren ontdaan van hun kieuwen en de overige makrelen werden vakkundig gefileerd.
Zondagochtend zijn er zo’n 40 stuks door onze “Smoke Master” Burk gepekeld, gedroogd en daarna met de nodige kennis rustig gegaard en gerookt. ’S middags knapte het weer op, liep het terras aardig vol en ontstak Bob de BBQ om ook nog alle filets (en dat waren er veel!) op de BBQ te garen.
Het één en ander viel zeer in de smaak van de aanwezigen met als resultaat dat vrijwel alles is verorberd. De laatste gerookte makrelen gingen mee naar Derp om een paar ouders en/of grootouders er mee te verwennen.
Al met al een geslaagd weekend en zeker één die voor herhaling vatbaar is!